Cynamonowe kokosanki

Cynamonowe kokosanki
fot. archiwum

Słodki i delikatny deser, idealny do kawy. Już po pierwszym kęsie, ręka mimowolnie sięga po następną kokosankę.

Składniki:

– 1 szklanka wiórek kokosowych,

– 1/2 kostki margaryny,

– ½ szklanki cukru,

– 5 łyżek mleka,

– piana ubita z dwóch białek,

– 1 łyżka cynamonu.

Wykonanie:

W rondelku rozpuszczamy margarynę i dodajemy do niej mleko, cukier oraz cynamon. Jak wszystko trochę przestygnie, wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W temperaturze 180°C powinny spędzić około 15-20 minut.

Dodaj komentarz

Komentarze

    Brak komentarzy