Budka Suflera i strongmani podczas Święta Dyni w Wisznicach – zapowiedź

Budka Suflera i strongmani podczas Święta Dyni w Wisznicach – zapowiedź

W najbliższą niedzielę 27 sierpnia gmina Wisznice, FHU Łukasz Popielewicz i Backal-Food zapraszają do Wisznic na festyn kulturalno-rozrywkowy Święto Dyni. W programie moc atrakcji.

Impreza rozpocznie się o godzinie 11.00 na gminnym stadionie w Wisznicach. W programie m.in. gotowanie na wielkiej patelni z finalistą Master Chef, konkurs strongmanów, warsztaty, a także różne występy i koncerty. Wieczorem na scenę wyjdzie hitowy polski zespół rockowy – Budka Suflera.

Oto dokładny program Święta Dyni:

11.00-14.00 – warsztaty o uprawie dyni Gleisdorfer, prowadzone przez austriackiego konsultanta rolniczego oraz przedstawiciela laboratorium żywności w ramach „III Wielkiego Święta Plantatorów Dyni Gleisdorfer” (sala wizytacyjna w budynku Tytana Wisznice – liczba miejsc ograniczona)
14.30-15.00 – oficjalne otwarcie oraz wystąpienia zaproszonych gości
15.00-18.00 – „Gotowanie na wielkiej patelni” w wykonaniu finalisty Master Chef (potrawy z dyni)
16.00-20.00 – ekowarsztaty z wykorzystaniem dyni oraz innych produktów roślinnych – prowadzący: Kraina Rumianku oraz Gospodarstwo Ekologiczne Monika i Robert Kuryluk
16.00-17.00 – konkurs strongman
17.00-18.00 – koncert gwiazdy disco-polo – Nowatora
19.00-20.00 – występy wokalne lokalnych zespołów: dzieci z koła muzycznego w GOKiO w Wisznicach oraz Chór Polesie
20.00-21.30 – koncert gwiazdy wieczoru Budki Suflera
22.00-23.00 – koncert gwiazdy disco-polo Menelaosa
23.00-24.00 – zabawa z DJ-em.

Ponadto:
– strefa gastronomiczna,
– dmuchańce dla dzieci,
– prezentacja nowego kombajnu do zbioru pestek dyni, prowadzona przez austriackiego producenta,
– konkursy z nagrodami.

Festyn Święto Dyni zostanie zorganizowana dzięki dofinansowaniu Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Beneficjentem projektu jest Gminny Ośrodek Kultury i Oświaty w Wisznicach.

 

 

Dodaj komentarz

Komentarze

    Brak komentarzy