Będą rozmawiać o zdrowej żywności

Będą rozmawiać o zdrowej żywności
zdjęcia: nadesłane

BIAŁA PODLASKA Dr Bolesław Borysiuk, przewodniczący Związku Zawodowego Rolnictwa i Obszarów Wiejskich "Regiony", zaprasza w czwartek 26 września na godz. 17 do greckiej restauracji Apollo w Białej Podlaskiej (ul. Jatkowa 1) na spotkanie dotyczące zdrowej żywności. Opowie m.in. o tym, jak w 2008 roku wprowadzone zostały liberalne normy zezwalające na używanie aż 330 dodatków do produktów spożywczych oraz odsłoni wyniki raportu NIK na temat specyfikacji etykiet produktów żywnościowych.

– Dodatki stosowane w żywności powodują różnego rodzaju dolegliwości, mogą zwiększać ryzyko powstania nowotworu. Warto więc czytać etykiety – podkreśla. Opowie też o swoich postulatach związanych z poprawieniem dostępu do wiedzy na temat jakości spożywanych produktów. Ponadto będzie można zbadać stężenie azotanów w produktach spożywczych za pomocą nowoczesnego testera (na zdjęciu).

Dodaj komentarz

Komentarze

    Brak komentarzy